Προβολή Newsletter
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ  (2020-06-05 13:10:06)
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΠΑΤΑΚΗ

Αγαπητοί συνεργάτες,

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, σας στέλνω τα Δελτία Τύπου και τα εξώφυλλα των βιβλίων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Ο άντρας που επέστρεψε, το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Πελεκάνος. Ο ήρωας του νέου του βιβλίου, ο Μάικλ Χάντσον, είναι πρώην εγκληματίας που αποφυλακίζεται και επιστρέφει σε μια Ουάσιγκτον εντελώς διαφορετική: Πάλαι ποτέ κακόφημα μαγαζιά έχουν μετατραπεί σε τρέντι μπιραρίες με κήπο και σε ανθοπωλεία. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχει αλλάξει η δύσκολη επιλογή ανάμεσα στον πειρασμό του εγκλήματος και στο να κάνεις το σωστό.

Τζέημς Τζόυς, Επικίνδυνη γραφή. Σκέψεις για τη ζωή, την τέχνη, τη λογοτεχνία. Στην Επικίνδυνη γραφή ο Φεντερίκο Σαμπατίνι, καθηγητής σύγχρονης λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, συγκεντρώνει αποσπάσματα από τα μυθιστορήματα, τα δοκίμια, τις επιστολές και αυτοβιογραφικά κείμενα του Τζόυς, ξεδιπλώνοντας το πανόραμα της σκέψης του.

Τι είναι σεξ; της Αλένκα Ζουπάντσιτς. Τι είναι σεξ; Στο φαινοµενικά απλό αυτό ερώτηµα η λακανική οπτική καθιστά την απάντηση µια πολύ πιο σύνθετη υπόθεση. Το βιβλίο της Αλένκα Ζουπάντσιτς προσεγγίζει το ερώτηµα υπό αυτήν ακριβώς την οπτική, αντιµετωπίζοντας τη σεξουαλικότητα ως ένα αµιγώς φιλοσοφικό πρόβληµα της ψυχανάλυσης, φροϋδικής και λακανικής.

Από τον εθνικό στον μετα-εθνικό λόγο: Μεταναστευτικές ταυτότητες και κριτική εκπαίδευση του Καθηγητή Ανάλυσης Λόγου και Κοινωνιογλωσσολογίας Αργύρη Αρχάκη. Στον πυρήνα του βιβλίου βρίσκεται η κοινωνιογλωσσολογική ανάλυση, ειδικότερα η κριτική ανάλυση, κειμένων που έχουν παραχθεί από μετανάστες μαθητές και μαθήτριες στην Ελλάδα. Η ανάλυση αναδεικνύει τον κεντρικό ρόλο που κατέχει ο εθνικός ομογενοποιητικός λόγος στην παραγωγή των μαθητικών κειμένων και στην κατασκευή των ταυτοτήτων των μαθητών και μαθητριών.

Θα είμαι στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Φιλικά,

Γιώργος Πάτμιος

Τμήμα Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Παναγή Τσαλδάρη 38, 10437 Αθήνα
+30 210 3650027
+30 210 3650039
pr@patakis.gr
http://www.patakis.gr